onsdag 31. mars 2010

Åhhhh herlige stoffer og god påske!!

Sist jeg var innom den lokale bruktbutikken kom jeg over en duk i rosa og oransje farger, fantastisk fin!! Ble så lykkelig! Jeg har noen veldig fine stoffer som jeg nesten ikke tør klippe i, men denne duken ble et unntak. For en kjole skulle den bli! Utnyttet hver centimeter av duken (det er ikke mye igjen av den!), og resultatet ble denne raglankjolen. Litt liten til Jasmin og litt stor til Sophia, men, men. Fin ble den! Syns stoffet i seg selv er så flott, så ville ikke matche den med for mye. Men to lommer i et gulblomstret stoff fikk være med:)

Herlig to åring i sin fine nye kjole!

Og hjertebank fikk jeg igjen da jeg åpnet pakken fra LillaBarn, som jeg viste fram for et par innlegg siden. Kjolen i den fantastiske lilla blomsterstoffet er nå ferdig, og Jasmin elsker den! Jeg likte dette mønsteret, blir nok noen flere etterhvert.
Så takk igjen Emilie, for den fine, fine pakken fra deg:)

Har inntil nå brukt spencerkjole mønsteret fra Gynther. Dette Simplicity mønsteret har en litt annen skjæring, både foran og bak. Rett skåret over framme...

...og V skjæring bak.

Nå blir det litt påskefri for meg og familien, det skal bli deilig.
Ønsker dere alle en riktig god påske,
vi høres i neste uke:)

mandag 29. mars 2010

Inspirasjon fra min barndom

Inspirasjonen til klærne jeg lager kommer fra mange steder. Et blad, stoff, klær jeg ser...Det lages stadig klær inni hodet mitt, noen blir aldri sydd i virkeligheten, noen blir sydd etter en stund og noen bare må jeg lage med en gang!
I går formiddag ryddet jeg litt i jentenes skap. Jeg kom over denne selebuksa som min tante sydde til min kusine, og som jeg senere brukte. For liten til Sophia nå, men med det samme jeg så den kom bildet av en ny bukse i mitt hode. Og den måtte lages med en gang!! Så da Sophia sov middagslur heiv jeg meg rundt og sydde henne en ny bukse.

Originalen

Sophias nye selebukse.
Laget med utgangspunkt i Gynthers mønster, men har gjort den litt smalere. Ønsket en litt tight modell.
Glidelåsen kjøpte jeg i forrige uke på min lokale sybutikk - hun hadde en igjen med ring og får ikke inn flere.
Stoffene er fra min mors venninne.

Små lommer, og knapper på selene - så buksen kan brukes lenge.

Foret nederst, slik at den kan brettes opp.

Sophia likte buksa! Men gldidelåsen er litt for spennende, så buksa kles fort av igjen..

søndag 28. mars 2010

Guttebukse og stor lykke!

I forrige uke var vi i tre årsdag hos noen venner. Siden jeg selv har to jenter og de fleste bestillingene jeg får er på jenteklær, er det ekstra stas å sy litt gutteklær innimellom. Og treåringen som hadde bursdag er nettopp en gutt! Så da ble det en blå bukse, sydd i herlig på twill fra Stoff og stil. Kengurulomme foran i stoff kjøpt på loppemarked.


Åh, lykken var stor da jeg forleden åpnet pakken som kom til meg fra LillaBarn. Vi har nemlig gjort et bytte, og jeg ble så glad for det hun sendte meg. Tror hun har fått med seg at jeg liker lilla:) Har alledere klipt en kjole etter dette søte mønsteret i det største stoffet på bildet. Følg med etter påske for å se resultatet!!


Ønsker alle dere som allerede har tatt påskeferie en rigtig god påske!
Jeg skal jobbe i morgen, før vi også tar oss litt påskefri.

fredag 26. mars 2010

Til min søster og en venninne

Da min ene søster hadde bursdag fikk hun denne lua, pluss et valgfritt plagg fra meg. Det endte med denne søte sommertoppen, laget av stoff fra vår farmor. Kjente jeg ble en anelse rørt da jeg laget toppen, ja ikke for at jeg ble overveldene fornøyd med meg selv, men fordi stoffet er fra min farmor. Skulle så gjerne ha vist henne at hennes gamle dynetrekk har kommet til nytte og glede igjen:)
Mønsteret er eget.

En venninne av min søster ønsket seg et veskesett, med plass til A4 og laget i brun kordfløyel. Detaljene var opp til meg. Nå er jeg veldig spent på å høre om dette settet falt i smak!

Lukkes med glidelås. Inni er det en glidelås lomme på den ene siden, og to åpne lommer på den andre.

En liten veske til småting.

I dag har Sophia og jeg en hjemmedag, hun er småsyk. Satser på hun blir helt frisk til vi skal ha litt påskefri!
.
Ønsker dere alle en rigtig solfylt og fin helg:)

onsdag 24. mars 2010

Hi, hi, ikke bare, bare...

Nei det er ikke bare, bare å være døtre av en syglad mor! Som i tillegg har blogg, så hun helst skal ha bilde av alle de nye kreasjonene! Blir jo ikke live bilder av jentene hver gang, det er nok litt mye forlangt av dem. Men enkelte plagg blir mye finere på jentene enn liggende på gulvet.. Slik som kjolen her. Og når Jasmin egentlig ikke helt vil bli tatt bilde av blir det slik som dette:

Med litt overtalelse

Men hun klarer heldigvis ikke å holde seg sur så lenge:)

Da jeg sydde Disney kjolen til en venninnes datter, ville Jasmin gjerne ha en kjole i det stoffet også. Og heldigvis var det akkurat nok til to kjoler. Denne har fått litt andre ermer, både i fasong og stoff - for at de ikke skulle bli helt like.
Disneystoffet har jeg fått av en av mine mors venninner.
Kløverstoffet kjøpte jeg her.

mandag 22. mars 2010

Mamma, er klokka tre snart?

På lørdagen skulle Jasmin i bursdag klokka tre, til en av sine beste venninner. Hun våknet allerede kvart over seks, og allerede da var spørsmålet `mamma, er klokka tre nå?` Med andre ord, det ble en laaang dag med venting!
Da Sophia sov middagslur fant Jasmin og jeg ut at vi skulle gå på syrommet og lage et skjørt til henne. Vi fant fram bunken med de nyvaskede Amy Butler stoffene, og Jasmin valgte de hun ville ha - alle de med rosa så klart!
Og så satte vi igang! Jeg tegnet opp et mønster, nålet det fast på stoffet og Jasmin klippet. Alle delene helt selv. Og vi sydde det sammen slik som sist da hun sydde, med pedalen på bordet som hun trykket på. Veldig stas å sy sitt eget skjørt, og resultatet ble da fint?

Skjørtet er sydd av 8 like store deler stoff, som ble rynket sammen øverst før vi sydde fast linningen. Limegrønt skråbånd med hjerter nede.

Så fornøyd! Kunsten på veggen har Jasmin laget:)
-og plutselig var klokka ti på tre og hun skulle i bursdag, jippi!!

lørdag 20. mars 2010

Deilige vårklær til Danmark.

Noen gode venner av familien ønsket å bestille en kjole og en jakke til sitt ene barnebarn som fyller fem år. I påsken skal de besøke henne, hun bor nemlig i Danmark. Håper hun vil bli glad for de nye klærne sine, Jasmin var ihvertfall veldig misunnelig på kjolen!

Jakken er sydd med utgangspunkt i et mønster fra Ottobre design. Votte lommen har jeg sett på en eller annen blogg, husker ikke hvilken. Noen som vet??
Ytterstoffet er kjøpt i Stockholm, på Lagerhaus. Rosa bomullsfor og bringebær rød ribb fra Stoff og stil. Det stripete stoffet har vært et forheng hos mine foreldre.


Jakken er litt stor til Jasmin, det lover godt for mottakeren er en anelse større enn henne.

Kjolen i lilla stoff fra Stoff og stil. Utgangspunktet var mitt vanlige raglanmønster. Ønsket ikke strikk i ermene, så har laget de litt kortere slik at de fikk litt mer vingepreg.
.
Jasmin venter og venter på at klokka skal blir tre, for da skal hun i bursdag. Nå sover lillesøster en liten stund, så Jasmin og jeg skal gå på syrommet og se om vi kan finne på noe der!
Håper alle der ute har en herlig og kreativ helg:)

torsdag 18. mars 2010

...og så del 3

Siste plagg ut i bestillingen til min venninne er denne vårjakka.
Sydd så den kan vendes begge veier, men desverre med vanlig glidelås. Ikke mulig å oppdrive en vendbar glidelås her jeg bor...

Hovedsiden i lilla kordfløyel. Ribb i hals. Ermene er laget ekstra lange, slik at de kan brettes opp. Lillablomstret lommer som dekor.

Et hjerte frisker opp baksiden.

Baksiden er i lillasmåblomstret stoff og med lillakordfløyel hjerter.
Begge stoff fra Stoff og stil.
Kusinen til min venninnes datter fikk denne jakka i fjor, så nå kan de to kusinene være riktig så fine sammen:)

tirsdag 16. mars 2010

Del 2 og Amy Butler kupp!

Her er del to i bestillingen til min venninne:

Sanse/ koseklut som skal gis i gave fra min venninne - til en av hennes venninner som er veldig glad i rosa! Og et skjerf til min venninnes datter, stripet velour fra Stof2000 på den ene siden, rød jersey fra Stoff og stil på den andre. Borrelås til lukning. Egne mønster.

Myke og gode bukser i turkis velour, med ribb i livet, hjerter på knærne og strikk nederst.
Mønster med utgangspunkt i Gynther.
.
På vei til hytta på fredagen stoppet vi i nabo byen. På den lokale Husfliden falt jeg over en kurv med Amy Butler stoff på tilbud; 69kr pr meter! Klarte ikke å motstå fristelsen til å kjøpe noen meter...elsker disse fargerike og flotte stoffene!
.

Hadde ellers en deilig helg på hytta, med masse aking og lek i snøen. Her er det ingen tegn til vårblomster enda:)

mandag 15. mars 2010

Sunshine award:)



Jeg har vært så heldig å motta denne awarden fra hele fire bloggere, Fru Jippiyes, SuPeR-LiLLe, Little Perky og Hillefant. Tusen taskk skal dere ha! Veldig gøy å bli satt pris på på denne måten.

Her er i reglene:

The Sunshine Blog Award is awarded to bloggers whose positivity and creativity inspires others in the blogworld.


The rules for accepting the award are:
1. Put the logo on your blog or within your post
2. Pass the award to 12 bloggers
3. Link the nominees within your post
4. Let them know they recieved this award by commenting on their blog
5. Share the love and link to the person from whom you recieved this award

Nå er det jo ikke lenge siden forrige award surret rundt i blogland! Det er et hav av inspirerende bloggere, men jeg har plukket ut 12 jeg syns er ekstra inspirernde, og som ikke fikk awarden fra meg sist:) Noen har kanskje fått den allerede, noen ikke.
Dill og dall - like glad i lilla som meg!!
Stubenfreude - som deler av seg selv og sin kreativitet.
Cilipus - som har en fargerik og herlig blogg.
Badelma- badutski - åhh, liker stilen hennes så godt:)
Naima`s - har du ikke allerede kikket forbi her er denne bloggen et must!
Heilt spesiell - lever opp til sitt navn!
Made by mama - elsker kreasjonene hennes!
Prettoflamingos - har en helt egen leken stil.
Od andulky - en av de første bloggerne som oppdaget min blogg. Lager utrolig mye fint.
Doris & assar - Også en av de bloggene jeg har fulgt lengst, alltid noe nytt og fint å se der:)
Tøvsjur - liker stilen hennes, masse farger og glede:)

.
Dere velger selv om dere ønsker å sende den videre eller bare å ta imot den:)
Alle disse bloggene er vel verdt en titt!

fredag 12. mars 2010

Tress i kjoler

Har en venninne som har bestilt litt forskjellig av meg til sin datter på 8 måneder. Først ut er tre kjoler, sydd i mine tre favorittmønster!

Omslagskjole i rød babykordfløyel fra Stoff og stil, og med en hjertelant rundt livet. Hjertestoffet kjøpte jeg på Åhlens for noen år siden, syns det er så fint. Men nå er det bare en bitteliten rest igjen..

Raglankjole i lillatoner og med et lite hjerte. Ensfarget bomull fra Stoff og stil, blomstret stoff fra loppemarked (har vært et gardin tror jeg!)

Spencerkjole, også i lilla. Begge stoff fra Stoff og stil.
Jeg har en liten favoritt, hva med deg? Hvilken liker du best??
.

Nå skal vi snart på hyttetur! Evigheter siden sist, så alle gleder seg. Jentene er levert i barnehagen, jeg har fri og skal pakke litt før vi drar. Håper vi kommer oss frem, for her snør det masse!!
.

Ønsker dere alle en god helg:)

onsdag 10. mars 2010

Babygave og posten som kom:)

Vi har et vennepar i Danmark som nylig fikk sønn nr tre! Hm, ikke så lett å vite hva man skal gi i gave da.. Valget falt på en sutte/ sanseklut og en hjelmlue.

Sutte/ sansekluten er laget av to gjenbruksstoff, brun på den ene siden og blå flanell på den andre. Div bånd langs kanten for å gjøre den litt spennende. Hjelmluen har også fått litt forskjellige stoff og bånd i det midterste stykket.

Jeg har fulgt Rino sin blogg lenge, syns hun syr fantastiske klær! For noen uker siden lanserte hun en hel kjolekolleksjon, og jeg klarte ikke å motstå denne grønne. Måtte bare ha den!! Og den er så fin, gleder meg til sol og sommer så den kan blir brukt masse:)

Var så heldig å vinne en trøstepremie hos Meis, denne søte fugleuroen som flyttet rett inn på Jasmins nye rom!
Det grønne stoffet har jeg fått i et bytte med The vintage hausfrau.


Min ene søster har vært på helgetur i Stockholm, og etter oppfordring fra meg var hun innom Lagerhaus. Og gjett om jeg ble glad da hun hadde kjøpt disse tre dynetrekkene til meg!!

Så gøy å få noe annet enn regninger i posten!!

tirsdag 9. mars 2010

Et vellykket bytte!

Stubenfreudes ene datter så bilde av denne kjolen på bloggen min og ønsket seg den samme. Hadde akkurat nok lilla stoff igjen til å sy en i jente strørrelse, og dermed var det klart for et lite bytte!
Jasmin fikk denne fine kjolen hos Stubenfreude:

Hun har nå hatt på kjolen i tre dager, og er strålende fornøyd med den:) Men nå må den vaskes altså..

Min kjole i jente størrelse og med hjertekant nede. En liten pung som matcher.
.
Tusen takk Kirsten for et fantastisk bytte:)


.
Den siste uken har jeg fått litt forskjellig i posten av andre bloggere, mer om det kommer en annen dag:)

søndag 7. mars 2010

Bare til meg selv!!

Jeg er så glad! Har endelig fått sydd noe til meg selv, og denne kjolen er jeg så fornøyd med! Den sitter perfekt og ble akkurat slik jeg ville!! Jippi!

Tok utganspunkt i en kjøpt kjole jeg har og tilpasset mønsteret fra den.
Fine detaljer ved skuldre og i livet.

Hm, eneste minuset må være at jeg gjerne skulle hatt like store pupper som prøvedokka, he, he!!

Har brukt min nye skjulte glidelås trykkfot for første gang, det ble så pent!
Åhh, jeg er så fornøyd, sa jeg det allerede kanskje?!
Stofffet kjøpte jeg på min stoff-tur-ekspedisjon til Dverberg for en måneds tid siden.
.
Håper dere alle har hatt en strålende helg:)

fredag 5. mars 2010

Nye bukser, lilla så klart!!

Tusen takk for alle kommentarene til Jasmins nye rom!
Vi er virkelig fornøyde med rommet, nå gjenstår det å se om vi kan lage et like fint til Sophia...
.
Sophia har fått nye bukser, i mørk lilla kordfløyel. Har applikert to hjerter på det ene benet og sydd lilla stripet ribb i livet.


Herlige Sophia! Fint å låne storesøsters ting!! Jasmins lue, vest og sokk:)


Hi, hi, og hårbånd hun selv har tatt på.
Mye gøy i huset når man har en toåring!!
.
Ønsker dere alle en herlig helg:)

tirsdag 2. mars 2010

Jasmins rom, endelig ferdig!!

På søndag flyttet Jasmin endelig inn på sitt nye rom.
Da hun lå i sengen om kvelden sa hun at hun ikke hadde trodd at rommet hennes skulle bli så fint! Det var godt å høre. Jeg har jo hatt ideene i hodet mitt lenge nå, så det var gøy å endelig få innrede rommet på ordentlig. Og det ble så bra!! Vi er alle veldig glade for det nye rommet, og Jasmin har brukt timesvis der allerede.
.
I dag har hun litt feber, så vi har en hyggedag hjemme.
Hun er på rommet, hører på lydbok og leker fint.

Velkommen inn:)

Her dekkes det på til te selskap.
Den hvite kommoden har fått litt rødt Blafrepapir på fronten, det frisket den opp litt.
Det lille bordet og den trebente røde krakken har vi arvet fra Danmark.
Speilhyllen hadde jeg på rommet mitt da jeg var liten. Den har nå blitt hvitmalt og har fått litt ulike papir inni. Syns den ble riktig så søt:)

Kjøkkenavdelingen, de fleste kjøkkentingene er kjøpt på lokal bruktbutikk eller loppemarked. Komfyren har fått papir på front, ideen til dette fikk jeg hos Stubenfreude. Den lille hyllen på veggen og den lilla hyllen er begge nymalte og har fått papir limt på.

Denne sengen har en lang historie. Den er toppen av en køyeseng som min farfar laget til min far og hans brødre da de var små. Den har alle vi fem søsken også sovet i, og nå har Jasmin fått den. Nymalt og rød, passer den så fint inn.
Sengeteppet er en vatters sovepose jeg kjøpte på lokal bruktbutik til 30 kr! Lappeputene har dere sett før. Og så Jasmin nye favorit, den fine elefanten jeg vant hos Tine. Lampen på veggen hadde jeg også på rommet mitt da jeg var liten.

Dukkehuset fant jeg også på lokal bruktbutikk til 275 kr, med alle tremøblene inni! Planen er at det også skal blir malt og tapetsert litt, men har ikke helt fått gjort det enda.
Nå har Polly pocket flyttet inn!! Jasmin er veldig glad i å leke med de små dukkene.
Den lille hvite kommoden er arvet fra Danmark.
.
Håper dere likte den lille titten på rommet!