søndag 19. april 2009

Sytips og vår i nord.

Som jeg lengter etter vår! Her i nord hadde vi sol og fint vær for en uke siden. snøen smeltet og livet var herlig. Men så blir vi jo alltid minnet på hvor i verden vi er da - dvs mer snø igjen! Dette bildet har jeg nettopp tatt fra verandaen. Hvor ble det av sola?!
Og så har jeg fått min første utmaning (el utfordring). Takk Appel Pappel!
Du som blir utmanad skall (denna text får kopieras):Tipsa om ett sömnadstillbehör, t.ex. tyger, saxar, snedslå, symaskiner, knappar, trådar, pressarfötter osv.. Det kan vara något som är mycket prisvärt, bra kvalitet eller något hjälptillbehör som du tycker är väldigt bra samt varför. Man får också gärna berätta var man får tag på saken. Har du mer än en sak som du vill berätta om så går det givetvis bra.Sen kan ytterligare (om du vill) dela med dig ett tips när det gäller sömnad, ett praktiskt tips. Det behöver inte vara något avancerat (med massa bilder), bara ett litet tips.När du svarat på frågorna så skall du skicka vidare utmaningen till 4 stycken nya personer med sömnad som hobby. Du skall meddela personen att du utmanat denne samt länka till personens blogg.

Har fått masse gode tips hos andre sy bloggere og visste ikke helt hva nytt jeg kunne komme med. Men nå viser jeg fram tre nyttinge småting som jeg bruker mye når jeg syr.
  • Sømometer - helt uunværlig syns jeg. Bruker den til alt jeg skal legge opp eller brette.
  • Strikk-i-treder (vet ikke hva det heter!!) Kjekk liten sak. Fungerer jo fint med en sikkerhetsnål, men denne gjør det mye enklere. Trer bare strikken i sprekken og så er det bare å føre den der den skal.
  • Den siste tingen er den lange saken på bildet. Brukes til å vrenge f.eks belter og beltestropper. Jeg trer stangen inn i stoffet, fester enden på stangen i stoffet, og så er det bare å vrenge stoffet.

Noen som forsto dette?! Alle tre ting er billige å kjøpe.
Sender denne utmaningen/ utveldgelsen videre til kaoz, kort og søm, snux og mamma i nord.

Håper dere også har noen nyttige tips!

2 kommentarer:

  1. Vilka bra tips! Hur funkar den där "sömometern". Eller kanske är bara dum, men jag har aldrig sett en sån? :-)

    SvarSlett